Hilton Guadalajara Midtown

Hilton Guadalajara Midtown

Hotel / Mexico / HBA San Francisco / Completed in 2018


PROJECT DESCRIPTION

Seating groups are eclectic and flexible, allowing guests to flow easily around and throughout. Styling is sophisticated yet casual, modern yet timeless, and displays a variety of neutral textures, cool hues, and locally-inspired patterns. The restaurant is the central landmark within the overall volume of the lobby. A literal “space within a space,” its boundaries are established by a rigid outer wood box. Pressing organically beyond the edges of the box and reaching into the neighboring walkway as if to be closer to the windows, the restaurants defining elements are its elegant circular screens. The screens surround a series of semi-private dining tables and are a geometric representation of the traditional basket weaving process, offering a transparent yet private connection to neighboring spaces and a connection to the view. The styling of the pool bar and lounge furnishings is an extension of the interior attitude. While the areas are fully open to the exterior, additional sliding screens allow for closure in times of inclement weather or when the pool area is closed. The bar itself, as well as the adjacent lounge areas, are fully covered and employ glazed skylights to maximize the natural light. Lounge areas opposite the bar are situated under open structure, serving o further blur the lines between indoor & outdoor. The lounge space extends out across the pool deck, and incorporates a variety of flexible seating types, from semi-private cabanas, to upholstered benches and arm chairs, to sun loungers lain directly in the shallows of the pool. The pool features a centralized hot tub, which is accented on the outside in a textured mosaic, creating a monochromatic accent to the more uniform white pool interior. Mimicking the circular nature of the hot tub, is a circular seating group fixed around a cozy fire feature. The ample meeting rooms are modern and minimal. Glass partitions invite natural light to spill in, while shades allow for privacy when needed. The centralized lexible lounge space offers a variety of sellable configurations, accommodating a multitude of small events styles and uses. In the guestrooms we find a light, refreshing take on the palette. A dark cerused wood at the architectural elements combines with the lighter wood tone of the furniture items to elevate the sophistication of the palate. The clean natural stone of the entry foyer continues into the bathroom helping to connect and expand both spaces.


RELATED PROJECTS

Other Projects You Might be Interested in

Hilton Mexico City Santa Fe

Hotel / Mexico / 2014

View Project  

Canopy by Hilton Cancún La Isla

Hotel / Mexico / 2020

View Project  
Back to Projects Page  
JOIN OUR NEWSLETTER
FOLLOW US AT
FOR MORE INFORMATION:
OUR LOCATIONS
  • Atlanta
  • Bali
  • Bangkok
  • Beijing
  • Clark
  • Dubai
  • Hong Kong
  • Istanbul
  • Jakarta
  • London
  • Los Angeles
  • Manila
  • Miami
  • Mumbai
  • New Delhi
  • San Francisco
  • Seoul
  • Shanghai
  • Singapore
  • Tokyo